www.mamboteam.com
Advertisement
28-01-2015 a les 12:29:59
 
 
Concert i xerrada del grup Lax'n'Busto a l'Auditori

  El passat divendres 23 de gener els alumnes de 2n d’ESO del nostre institut varen assistir a l'Auditori de l’Ateneu de Banyoles a l'activitat Lax'n Rock-Rock a les Aules. Es tracta d’una xerrada i concert protagonitzat per dos membres del grup Lax'n Busto, en Pemi i en Jimmy, i adreçat als adolescents del nostre país. Aquesta activitat està subvencionada per l'Ajuntament de Banyoles i el seu objectiu és explicar tota la feina i esforç que hi ha al darrera de la composició d'una cançó, d'un concert i de gravació d'un disc així com el greuge que suposa als professionals de la música el fet que els adolescents es descarreguin música de la xarxa gratuïtament. 

El Brugulat present al concurs matemàtic de la copa Cangur

  La tarda del dilluns 19 de gener, 6 alumnes de tercer d'ESO (Lluc Alemany, Ayman Aoulad, Alba Bermejo, Marta Boix, Alba Rost, Alba Tomàs) i 8 de segon d'ESO (Júlia Geli, Toni Ros, Arnau Pagès, Marc Rovira, Anna Vicens, Martí Juanola, Sergi Lavall, Lluc Serramitjana) van participar, formant dos equips, en el concurs matemàtic de la segona Copa Cangur, fase gironina, per a equips de segon i tercer d'ESO, que s’organitza anualment a nivell de tot Catalunya, el País Valencià i la Franja de Ponent. Aquesta fase, es va celebrar amb un format molt espectacular al pavelló Montfalgars de Girona.
Es tracta de resoldre en una hora, el major nombre possible de problemes d'entre els dotze proposats. Cal dir, que els catorze alumnes van treballar molt bé en grup, i van aconseguir resoldre satisfactòriament la majoria dels problemes. Un equip va quedar primer classificat de Girona, i l'altre equip va
quedar tercer. 
Cal destacar que podran participar un total de 133 equips, de 90 centres de Catalunya, el País Valencià i la Franja de Ponent. Per a més informació sobre l'activitat es pot accedir a la pàgina web. El grup que va quedar classificat en primera posició de tot Girona, competirà amb els guanyadors de Barcelona, Lleida, Tarragona, el País Valencià i la Franja de Ponent en una fase final que es farà a Barcelona. Les diferents sessions de la Copa Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques serviran com a selecció per a la segona edició de la Coppa Canguro que convocarà l'associació Canguro Italia per a l'any 2015.

Xerrada sobre la World Race al Brugulat

  Dintre el projecte de seguiment de la regata de la Barcelona World Race que fan els alumnes de 2n d'ESO, el dijous passat, en Joan Gil va venir a fer una xerrada sobre els vaixells i els participants de la travessia oceànica. Vàrem aprendre com són aquests vaixells, quina preparació fan els participants, com viuen durant els tres mesos que durarà la cursa i moltes altres qüestions sobre meteorologia i les rutes oceàniques que seguiran. I a nivell virtual (BWR-The Game), l'equip del Brugulat continua competint i ja hi ha un bon grapat de vaixells que han creuat l'Equador i agafen posicions per aconseguir arribar el més ràpid possible al Cap de Bona Esperança, a SudÀfrica. De les 100 escoles que hi participen, en el moment d'escriure aquesta ressenya, estem a la posició 10. Si voleu participar-hi, encara hi sou a temps. 

Els alumnes de 1r de batxillerat als Matins de la Química de la UDG

  El dimecres 14 de gener els alumnes de Química de 1r de batxillerat van participar a la XII edició dels Matins de la Química organitzada pel departament de Química de la UdG. La jornada va començar amb una conferència- espectacle "La màgia de la taula periòdica" i tot seguit els alumnes van participar a 4 tallers representatius de cada una de les branques de la química.

Els tallers van consistir a fer unes pràctiques al laboratori on els alumnes van poder identificar les diferències entre un vi comercial, un vi casolà i un most; van convertir monedes de coure en monedes de plata i d'or, van identificar medicaments per cromatografia i amb l'ajuda d'ordinadors van identificar la freqüència de vibració de l'enllaç O-H. La química juga molts papers que sovint són desconeguts i en aquesta jornada els nostres alumnes s'hi han apropat una mica més.

De Clip a Clip i tiro perquè em toca

 

Ja tenim un nou Clip entre nosaltres, i ja van 9!!!...La revista del Brugulat torna ara amb un número dedicat als jocs. Entre altres molts continguts, viurem l’evolució de com juguem ara i com ho feien els nostres avis, a més hi trobarem interessants articles que demostren el gran potencial que té el joc com a eina educativa.

I és que per exemple, si ens acompanyeu a través d’aquest primer número d’El Clip del 2014/15, podreu descobrir com anem introduint la gamificació (els elements del joc o les mecàniques del joc) en algunes sessions de classe a les aules del Brugulat.

Aquest novè Clip format per 28 pàgines de ben segur no us deixarà indiferent. El seu contingut farcit d’articles i jocs us farà passar una bona estona i el seu disseny tan colorit i divertit, us transportarà als records més especials on sempre hi ha un joc com a protagonista.

Ja per últim, volem donar les gràcies a totes les amigues i amics que han fet possible que un nou Clip veiés la llum. Esperem que gaudiu d'aquesta estona de lectura.

Entreu a veure la resta de Clips publicats 

Els alumnes de 1r d'ESO gaudeixen del musical Matilda

  Els alumnes de 1r d'ESO el divendres 9 de gener vàrem assistir al musical Matilda al teatre municipal de Banyoles a càrrec de l'escola de dansa dANS. Dues de les participants són les alumnes del nostre centre Berta Garcia (1rC) i Júlia Bosch (1rD) que, com la resta de companyes, varen actuar de forma magnífica (interpretant, cantant i ballant).

Vàrem gaudir d'aquest gran espectacle, inspirat en la novel·la de Roald Dahl que havíem treballat a l'assignatura de Llengua castellana al primer trimestre.

Concert de Nadal al Brugulat

  El passat 19 de desembre els alumnes d'Arts escèniques de música, juntament amb els alumnes de l'optativa de música de 4t d'ESO comptant amb la col·laboració dels alumnes de primer i segon d'ESO i del professor i saxofonista Toni Ribó, vam fer el ja habitual concert de Nadal. Aquest any la banda es va electrificar i vam poder estrenar els nous instruments.

Gràcies a tots i a totes per la vostra assistència al concert!

<< Start < Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

 
Top! Top!